Kategorier
Inspelningsplatser

Spökjakt Borgvattnet

Borgvattnets Prästgård är ett av Sveriges (och världens!) mest hemsökta hus. Denna gamla prästgård från 1800-talet har lockat fascinerade besökare och lämnat skräckslagna besökare som aldrig mer vill sätta sin fot på stället.

Vi anlände en solig julidag på förmiddagen och träffade då på nyvakna besökare från Norge som hade övernattat i prästgården. De berättade att det även var en annan familj som övernattade samtidigt som dem – men de hade flytt i all hast runt halvfyra tiden på natten…

Intill prästgården Borgvattnet finns Vandrarhemmet som sägs vara ännu mer hemsökt än Prästgården:

Och intill Vandrarhemmet finns ett mytomspunnet gammalt träd där ryktet i bygden säger att det har utförts ockulta ritualer runt trädet:

Borgvattnet ägs idag av spökjägarduon Laxton: Tony och Niclas. De har renoverat både prästgården och vandrarhemmet och tar emot övernattande besökare till båda husen.

Prästgården är perfekt för en dagsutflykt då du på plats har enkelt med parkering och aktiviteter. Väl på plats så kan du köpa fika, souvenirer och merchandise med allt från Laxton-tröjor till Borgvattnet-muggar.

En annan rolig sak är att du kan gå på en egen spökjakt som dagsbesökare i Borgvattnet. Du betalar inträde och får hyra en K2-mätare som sägs plocka upp energifält:

Inspelningsplats Spökjakt Borgvattnet

Spökjakter från Borgvattnet har sänts både på Youtube och Discovery med Jocke och Jonna tillsammans med Laxton. Laxton har även haft egna sändningar från prästgården.

Prästgården ligger i byn Borgvattnet.

Och Vandrarhemmet ligger alldeles intill, bakom kyrkogården:

Spökjakt Borgvattnets Prästgård av Jocke & Jonna:

Spökjakt Borgvattnet och Vandrarhemmet med Laxton:

Mer läsning och bra länkar inför ert besök:

Laxtons hemsida: https://www.laxton.se/

Spökjakt på Discovery: https://www.discoveryplus.com/se/show/spokjakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *